ELECTORALA 2019 ȘTIRI

Cum s-a votat pentru consiliile locale în satele din raionul Ialoveni. ACUM și PD în top

În orașul Ialoveni majoritatea de voturi pentru Consiliul orășenesc le-a obținut Blocul ACUM, urmat de PSRM și PLDM și PDM pe locul 4. De asemena foarte multe voturi au fost oferite și candidaților independenți.

Consilii sătești unde cele mai multe voturi a obținut ACUM – 14 localități.

Blocul ACUM DA PAS a ieșit pe primul loc cu cele mai multe voturi în consiliile locale din 14 sate și comune din raionul Ialoveni, din cele 25 de localități. Sunt majoritatea satelor mari Bardar, Costești, Puhoi, Mileștii Mici, Ruseștii Noi, Văsieni.

Consilii sătești unde cele mai multe voturi a obținut PDM – 9 localități.

Partidul Democrat a ieșit pe primul loc după numărul de voturi acumulate pentru consiliile locale în 9 localități din cele 25 din raionul Ialoveni.

În două localități cele mai multe voturi în Consiliul local le-au obținut alte partide decât ACUM sau PDM.

La Răzeni pe primul loc s-a clasat Partidul Popular Românesc ( de pe listele căruia a fost (re)ales și primarul acestei localități.

Unica localitate din raionul Ialoveni unde pe primul loc după numărul de voturi obținute pentru consiliul local a ieșit PLDM este satul Malcoci. Candidatul PLDM la funcția de primar al acestui sat la fel s-a clasat pe primul loc și a trecut în turul doi, contra unui candidat de la PDM.

About the author

Veaceslav Aftene

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.