Fără categorie ȘTIRI

DOC// Înțelegere între ACUM și PSRM: La 20 octombrie 2019 am putea avea alegeri locale generale. Votarea conducerii Parlamentului și numirea Guvernului

Deputații din Partidul  Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și cei din blocul politic ACUM, întruniți astăzi la amiază în ședința Parlamentului, au semnat o înțelegere temporară.

Documentul prevede: votarea Zinaidei Greceanîi la funcția de președintă a Parlamentului, votarea Maiei Sandu în fruntea Guvernului, votarea vicepreședinților și a comisiilor permanente ale Parlamentului. Declararea instituțiilor de stat drept capturate, demiterea șefilor SIS și CNA.

Unul din punctele fixat în înțelegerea temporară dintre deputații din blocul politic ACUM și cei din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este cu privire la organizarea alegerilor locale.

În înțelegere se stipulează stabilirea alegerilor generale locale pentru data de 20 octombrie curent.

Guvernul propus de ACUM-PSRM: Sandu – premier, Năstase – șeful MAI
Blocul ACUM „Platforma DA și PAS” și PSRM au stabilit lista membrilor viitorului Guvern. Acesta ar urma să fie votat astăzi, conform programului stabilit de cele două formațiuni.
La șefia Guvernului ar urma să fie votată lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în funcția de ministeru al Afacerilor Interne.


Membrii propuși pentru viitorul Guvern:
Maia Sandu – prim-ministru
Andrei Năstase – viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne
Vasile Șova – viceprim-ministru pentru Reintegrare
Natalia Gavrilița – ministru al Finanțelor
Georgeta Mincu – ministru al Agriculturii
Nicolae Popescu – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Facebook Comments