ȘTIRI

Galerie Foto// Situație excepțională în orașul Ialoveni după ploaia torențială din după amiaza zilei de 30 mai

Situația de pe strada Victoria

Într-un comunicat publicat de Primăria Ialoveni se afirmă că autoritățile au constat că ploaia torențială a produs pagube considerabile în diferite sectoare ale orașului. Din informațiile prealabile de la fața locului: au deteriorați peste 15 km de drumuri locale, grav afectate 14 gospodării, inundate case, beciuri și terenuri agricole.

Pentru a monitoriza situația, în seara zilei de 30 mai, Primăria orașului Ialoveni a convocat de urgență ședința Comisiei pentru situații excepționale. A fost mobilizată tehnica din dotarea Primăriei Ialoveni, SA „Drumuri Ialoveni”, Serviciului Situații Excepționale. Se pregătesc acțiuni de prevenire a altor pagube.

Una din cele mai afectate străzi este Victoria, din sectorul Bozu. Pe porțiuni întregi strada s-a transformat în șanțuri, grămezi de pietre și pământ.  Cu doar câteva zile mai înainte de ploaie pe această stradă aveau loc lucrări de poziționare a țevilor de canalizare.

Situția de pe strada Victoria:

Lucrările la sistemul de canalizare care se defășurau cu doar câteva zile mai înainte:

Mai mulți locuitori de pe strada Libertății din sectorul Albeni s-au pomenit cu beciurile și ogrăzile inundate. Aceștia afirmă că anterior nu s-au mai confruntat cu așa situație și de vină ar fi lipsa canalelor de scurgere a apelor pluvială. Strada Libertății a fost reparată cu beton finele anului 2018. O locuitoare ne-a comunicat că anterior apa își găsea scurgere pe mijlocul, dar odată cu betonarea străzii și lipsa unor scurgeri amenajate, apa își găsește loc prin ogrăzile locuitori

Situația de pe strada Libertății:

Strada Viilor din sectorul Huțuleuca, recent dată în exploatare după asfaltare, a avut și ea de suferit. Apa a adus pietriș și moloz de pe străzile perpendiculare Viilor.

Situația de pe alte străzi din diferite sectoare ale orașului Ialoveni:

Stradela Valeriu Cupcea

Fotografiile publicate de Primăria Ialoveni despre situația din oraș:

 

 

Facebook Comments