ELECTORALA 2019 ȘTIRI

Candidații anunțați oficial ai PSRM pentru circumscripțiile din Ialoveni

Primul și până când unicul partid care și-a anunțat oficial candidați în toată țara este Partidul Socialiștilor. Pentru circumscripțiile electorale nr. 22, Ialoveni și nr. 37, Răzeni, candidații PSRM au fost prezentați public încă la 14 octombrie, în cadrul unui miting organizat în fața Casei raionale de cultură din orașul Ialoveni.

Participanții mitingului și-au exprimat sprijinul plenar pentru Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon, pentru Partidul Socialiştilor din Republica Moldova și au susținut înaintare președintelui organizației teritoriale PSRM Lidia Onu în calitate de candidat al PSRM pe circumscripția electorală Ialoveni și, președintele mișcării de tineret și a Federației naționale de luptă „Voievod” Nicolae Pascaru – pe circumscripția electorală Răzeni, pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.”, scriau socialiștii în comunicatul de presă al evenimentului

Despre Lidia Onu internetul nu ne spune prea multe. Din unica informație relevantă aflăm că Lidia Onu este născută în anul 1967 și la alegerile parlamentare din noiembrie 2014 a fost inclusă în lista electorală a PSRM. Aceasta ocupa poziția 37 și este prezentată ca economistă de profesie și președintă a organizației teritoriale PSRM din raionul Rezina.

Nicolae Pascaru, candidatul pentru circumscripţia nr. 37, Răzeni, are o biografie mai bogată. Este născut la 18 iulie 1975 în satul Chircăieşti, Căușeni. În anii 1993-1995 – serviciul militar în cadrul trupelor de grăniceri ai Ministerului Securităţii Naţionale, apoi timp de 3 ani (1995-1998) a fost angajat al Detaşamentul Special de Pază în cadrul MAI. În anii 1998-2002 este profesor-antrenor al Federaţiei de Taekwondo, preşedintele Federației de Luptă Națională „Voievod”, iar în 2002-2003 profesor-antrenor la Universitatea de Studii Umanistice. De menționat că Nicolae Pascaru este unul dintre principalii promotori actuali ai moldovenismului în Republica Moldova.

Facebook Comments