ELECTORALA 2019 ȘTIRI

Prezentarea circumscripției uninominale nr. 22, or. Ialoveni

Au mai rămas zile numărate până va fi dat startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Această electorală are un specific aparte, pentru că vine cu mai multe modificări majore, atât la capitolul organizarea circumscripțiilor, cât și la modul de alegere a deputaților. 

Până acum circumscripțiile electorale erau formate în baza unităților administrative de nivelul doi, adică raioanele. De această dată, circumscripțiile electorale uninominale au fost cre ate prin contopirea de localități din diferite raioane învecinate.

Orașul Ialoveni, împreună cu mai multe sate din raion, face parte din circumscripția 22, alături de localități din raionale Strășeni și Călărași. Per total în listele de alegători din această circumscripție sunt incluși 62 de mii 740 de alegători.

Argumentul de bază pe care l-a formulat Comisia Electorală Centrală pentru această modalitate de formarea a circumscripțiilor electorale este că în acest mod se asigură un număr aproximativ egal de alegători pentru fiecare din aceste circumscripții, în jurul la 60 de mii de persoane.

Lista secțiilor de votare din circumscripția 22:
numărul de alegători înscriși pe liste la fiecare din aceste secții
locația și datele lor de contact:

Celelalte localități din raionul Ialoveni, alături de sate și comune din alte raioane au fost incluse în circumscripția nr. 37. Răzeni.

Facebook Comments

About the author

Veaceslav Aftene

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.