ȘTIRI

VIDEO// Tot mai mulți MINORI implicați în comiterea infracțiunilor în Ialoveni

Dumitru Sinegur, șeful sectorul de poliție nr.1 Ialoveni

Pe teritoriul orașului Ialoveni foarte multe infracțiuni sunt săvârșite cu implicarea minorilor. Despre acest fapt a informat Dumitru Sinegur, șeful sectorul de poliție nr.1 Ialoveni, în cadrul ședinței Consiliului orășenesc din 29 noiembrie 2018.

Dumitru Sinegur a prezentat o informație generală despre situația infracțională din acest sector (care cuprinde localitățile: orașul Ialoveni și satele Mileștii Mici, Piatra Albă și Sociteni). Astfel, de la începutul anului 2018 pe teritoriul acestor localități au fost înregistrate 252 de infracțiuni, dintre care 105 sunt deja descoperite. Poliția lucrează în continuare la adunarea probelor și trimiterea dosarelor în judecată pentru pedepsirea celor vinovați.

În contextul în care în ultima perioadă poliția înregistrează tot mai multe cazuri de implicare a minorilor la săvârșirea infracțiunilor, Dumitru Sinegur a venit cu un apel către consilieri orășenești.

Aceasta a îndemnat consilierii, în calitatea lor de reprezentanți ai cetățenilor, să informeze locuitorii despre această situație și a spus că este necesar ca întreaga comunitate să se implice la monitorizarea minorilor lăsați fără supraveghere și să existe o colaborare a locuitorilor cu poliția și autoritățile publice pentru a stopa fenomenul implicării minorilor la comiterea infracțiunilor. Mai multe detalii vedeți în clipul video de mai jos.

Un îndemn la crearea sectoarelor de „Supraveghere de vecinătate”

De asemenea, Dumitru Sinegur îndeamnă locuitorii să apeleze la autoritățile locale și la poliție pentru crearea sectoarelor „Supraveghere de vecinătate”. „La moment avem 10 sectoare, din care în orașul Ialoveni sunt 6 sectoare. Aceasta este o metodă foarte bună de prevenire a infracțiunilor. În aceste sectoare vecinii își supraveghează în comun vecinătatea și anunță poliția despre ce văd suspect pe strada, mahalaua sau cartierul lor. Este o metodă foarte bună de profilaxie și de preîntâmpinare a infracțiunilor.” a spus șeful poliției. Mai multe detalii vedeți în clipul video.

 

Facebook Comments

About the author

Veaceslav Aftene

Add Comment

Click here to post a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.