ȘTIRI

VIDEO// Arderea frunzelor: ce pericole comportă și ce soluții alternative există

Odată cu venirea toamnei, dar de multe și în lunile de primăvară, satele și orașele Moldovei se scufundă la propriu, în nori grei de fum. Este fumul apărut din incendierea frunzelor de către oameni, care consideră focul cea mai rapidă și ieftină soluție pentru a scăpa de mormanele de frunze din grădini și curți.

Despre cât de periculos este acest fum pentru sănătatea oamenilor și mediul înconjurător și ce soluții de alternativă există, pentru a evita această situație, i-am invitat la emisiunea IALOVNEWS pe Iuliana Cantaragiu, expertă de mediu, președinta Centrului Național de Mediu și pe Alexandru Gutium, directorul Gospodăriei Locativ-Comunale Ialoveni.

Iuliana Cantaragiu a oferit o explicație detaliată despre cât de periculos este faptul incendierii frunzelor, iar Alexandru Gutium ne-a vorbit despre ce oportunități există pentru oamenii care doresc ca aceste deșeuri să fie transportate la gunoiște.

Inițial, în cadrul emisiunii noastre era planificat să-l invităm pe Victor Decuseară, șeful Inspecției pentru Protecția Mediului Ialoveni, care să ne vorbească despre legislație cu privire la amenzile care se aplică pentru persoanele care dau foc la frunze și la alte resturi vegetale. Din păcate, reprezentantul  Inspecției pentru Protecția Mediului Ialoveni, nu a mai confirmat participarea la emisiune.