ȘTIRI

Ialoveneanca Tatiana Plăcintă – cea mai bună învățătoare din Republica Moldova

 Tatiana Plăcintă, învățătoare la Gimnaziul „Grigore Vieru” din orașul Ialoveni, deținătoare a gradului didactic I, a obținut astăzi Premiul I și titlul de „Învățătorul anului” , în cadrul Concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2018.

Premierea învingătorilor Concursului „Pedagogul anului 2018” a avut loc joi, 4 octombrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac” în cadrul evenimentului organizat în ajunul Zilei Internaționale a Profesorului, marcată tradițional la 5 octombrie.

Pe lângă titlu, Tatiana Placinta a primit și un premiu de 50 de mii de lei..

Concursul republican ,,Pedagogul anului” este organizat cu scopul sporirii prestigiului profesiei de pedagog; stimulării activităţii creative a acestuia; promovării experienţei avansate şi inovatoare, precum și motivării cadrului didactic pentru autoformare şi formare continuă.

De asemenea, tot la evenimentul de astăzi, directoarei Liceului Teoretic,,Petre Ștefănucă”, or. Ialoveni, Vera Balan i s-a decernat Diploma Guvernului de gradul II, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea tinerii generații în spiritul valorilor naționale și universale, consecvență în promovarea și implementarea politicilor educaționale, responsabilitate și profesionalism,

Peste 70 de cadre didactice de la diferite instituții de învățământ au primit Diploma Guvernului Republicii Moldova. Distincțiile au fost înmânate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, în contextul marcării Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ.

Facebook Comments