ȘTIRI

FOTO// „Misterul” panourilor din fața Policlinicii raionale Ialoveni

La sfârșitul lunii mai curent, în fața Policlinicii raionale Ialoveni, au fost instalate aproape 10 carcase ale unor viitoare panouri informative. Mai multă lume se tot întreabă de ce au fost instalate și care este rostul lor.

Ialovnews.md a aflat că aceste panouri au fost amplasate în cadrul proiectului „Aleea Siguranței” al Poliției Republicii Moldova și așa o alee urmează să fie făcută și la Ialoveni.

Aceste „Alei ale Siguranaței” au scopul de informa cetățenii cum să prevină furturile din locuințe, automobile, din buzunare, dar și cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

Prima astfel de alee a fost inaugurată pe  25 ianuarie la Chişinău, pe bulevardul Grigore Vieru. În toată țara, până în prezent, Alei ale Siguranței au fost inaugurate în 18 localități rurale și 38 urbane.

Cea mai recentă alee a fost inaugurată în satul Costești(vezi foto mai jos). O lansare cu tot pachetul unui eveniment festiv – tăiere de panglică, prezența oficililor de la raion și conducerea poliției și discursuri.

La unul din evenimentele anterioare de inaugurare, șeful Inspectoratului General al Poliție, Alexandru Pînzari spunea următoarele despre aceste alei: „Prin inaugarea Aleii ne dorim o comunitate în care fiecare cetățean să se simtă în siguranță. Prin această acțiune ne-am propus să creștem gradul de siguranță și de informare al cetățenilor, astfel, fiecare să afle reguli simple de sigurață, dar utile”, a menționat

Pe viitoarea Alee a Siguranței din Ialoveni vom putea citi cam următoarele mesaje:

  • Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.
  • Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.
  • Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.
  • Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te
  • afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

Panourile instalate în luna mai în fața policlinicii

Inaugurarea de la Costești:

Aleea Siguranței de la Cahul

Chișinău:

Satul Boldurești:

Facebook Comments