ȘTIRI

FOTOGALERIE// În vecinitatea orașului Ialoveni, la Costești, se construiește un Complex turistic sportiv de amploare. Vezi cum va arăta

În satul Costești se află în plin proces de contrucție un COMPLEX TURISTIC SPORTIV cu o capacitate de 1500 de locuri pentru spectatori în tribune cu acoperiș, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105×68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectat, executate lucrări de amenajare a teritoriului.

Proiectul a fost anunțat public în luna februarie 2017, iar contractele de parteneriat între Primaria Costești, Consiliul raiona Ialoveni și Agenția de Dezvoltare Centru au fost semnate în luna aprilie 2017.

La ora actuală, august 2018, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție și proiectare. Durată totală a proiectului este de 24 luni și Complex Turistic Sportiv ar trebui să fie dat în exploatare în primăvara anului 2019.

Costul total al lucrărilor de construcție a acestui Complex turistic sportiv se ridică la suma de peste 32 milioane de lei, inclusiv și costurile pentru lucrări de amenajare a teritoriului, editarea de ghiduri turistice și promovare. 22 milioane de lei vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar restul de 10 milioane de lei va fi contribuția Primăriei Costești, a Consiliului raional Ialoveni, a Federației Moldovenești de Fotbal.

Autoritățile locale îți propun ca prin implementarea acestui proiect regional de dezvoltare să crească numărul turiștilor atrași în zona complexului turistic sportiv, ceea ce va duce la creșterea veniturilor generate de prestarea serviciilor de turism în regiune și la dezvoltarea economică a localității.

Schițele grafice ale Complexului Turistic Sportiv din satul Costești sau cum este planifinificat să arate după darea lui în exploatare:

Desfășurarea lucrărilor de construcție, august 2018:

La moment au fost îndeplinite următoarele lucrări:

  • Terasamentul sub terenul de joc, pista de alergări și alte terenuri sportive;
  • Rețelele de drenare pe terenul sportiv cu fântâni, țevi și straturile filtrante corespunzătoare;
  • Sunt construite ambele tribune cu pereți, scări și construcțiile metalice la copertine;
  • S-a construit structura de rezistență a vestiarului;
  • La moment se îndeplinesc lucrări de tencuire interioare și exterioare la tribune și vestiare;
  • S-au executat rețelele de tensiune inalta electrice si iluminarea; La moment se îndeplinesc lucrări de împrejmuire a stadionului cu gard metalic (70%);
  • Suplimentar la solicitarea primăriei au fost executate lucrări la demisolul vestiarelor cu o suprafață de 150 m2 cu destinație sportivă.
  • Urmează de construit rețelele exterioare de canalizare și apa și finisarea stratului superior filtrant al stadionului ( nisip, prundiș) pentru amplasarea covorului verde artificial. Conform finanțatorului și a companiei de construcție lucrările urmează a fi finalizate în anul 2019. La momentul actual construcția complexului se află la etapa de 40 % din totalul lucrărilor.

Desfășurarea lucrărilor de construcție, octombrie 2017:

Sursa info: adrcentru.md, costești.md

Facebook Comments