ȘTIRI

Poliția din orașul Ialoveni s-a autosesizat și a distrus plantele de cânepă sălbatică de pe strada Hotinului

Pe 15 august curent, un locuitor a orașului Ialoveni a sesizat pe grupul de pe facebook „Ialoveni-orașul soarelui”(din păcate, autorul a șters din greșeală postarea) despre prezența, pe strada Hotinului, a unor plante de cânepă sălbatică, care emanau un miros puternic specific acestei plante. Firele de cânepă creșteau pe marginea drumului, sub un gard, printre alte buruieni.

După apariției acestei informații în spațiul public, poliția din Ialoveni s-a autosesizat și distrus aceste plante.

Dumitru Sinigur, șeful sectorului de poliție nr. 1 Ialoveni a declarat pentru Ialovnews.md, că chiar dacă respectivele fire de cânepă nu putea fi folosite de persoanele consumatoare de substanțe narcotice, poliția a decis să le distrugă pentru orice eventualitate.

Dumitru Sinigur dorește să mulțumească persoanei care a sesizat această problemă și îndeamnă locuitorii din orașul Iaoveni să fie activi și să sesizez despre situațiile periculoase și alte probleme care țin de competența poliției.

În această perioadă, pe întreg teritoriul Republicii Moldova se desfășoară operațiunea “Mac-2018”. Iniţiată cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri.

Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să infomeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

Spațiul respectiv după ce au fost distruse plantele de cânepă.

Facebook Comments